Login

Register

Login

Register

Contact

Hallo, ik ben Laïdya

Ik ben de degene die de knutselwerkjes voor jullie kinderen selecteert, het materiaal kiest en verzamelt maar ook degene die de filmpjes, de gebruiksaanwijzingen of deze website voor jullie maakt.

Maar wie ben ik?

Als kind was ik altijd al met knutselen bezig en mijn mama en oma deden het al voor mij en het zijn ook zij die me nu tot ‘s avonds laat bijstaan om elke maand de boxen op tijd in jullie bus te krijgen ! Men kan dus zeker zeggen dat het knutselen en het ondernemen bij ons in de genen zit.

Na jaren de creatieve animator te zijn op honderdtallen jeugdkampen kreeg ik in 2010 mijn eigen klasje… Ook hier probeer ik steeds de creativiteit, autonomie en het probleemoplossend denken van de kinderen te stimuleren. Maar uiteraard is onze vrijheid in het onderwijs wat beperkter door het strak leerplan waar we ons aan moeten houden en de grote groepen waar we mee geconfronteerd worden…

Vandaar dat ik een paar jaar geleden mijn eigen knutselatelier oprichtte (www.createljee.com) en hier kon ik de kinderen aanmoedigen om zich ‘echt’ te laten gaan. In het atelier zijn DE belangrijkste doelstellingen:

      “Maak kennis met het materiaal en de techniek,

       ontdek wat je ermee kan doen

       en gebruik je creativiteit.”

Na duizenden kinderen en ouders in het atelier ontvangen te hebben, kan ik met  zekerheid zeggen dat deze manier van werken echt werkt! Ouders ondervinden zelf dat hun kinderen niet vaak genoeg de kans krijgen om keuzes te maken, projectjes te bedenken en deze ideetjes dan ook effectief uit te werken. Tijdens het knutselen komen ze af en toe voor ‘problemen’ te staan waarvoor ze oplossingen moeten zoeken en zo leren ze flexibel en creatief om te gaan met hun realiteit. Uiteraard zijn dit heel belangrijke vaardigheden in onze huidige, steeds veranderende, maatschappij.

Waarom Cre@box?

Eind 2018 lanceerde ik het project om knutselabonnementen aan te bieden om op deze manier meer kinderen de mogelijkheid te bieden deze vaardigheden te ontwikkelen.

Het concept werd heel nauwkeurig bedacht. Ik koos voor:

  • Activiteiten aangepast aan de leeftijd van de kinderen zodat de knutselwerkjes niet te moeilijk zijn maar toch uitdagend genoeg.
  • Verschillende knutselprojectjes per doos aan te bieden zodat men het materiaal van het ene werkje bij het andere kan gebruiken.
  • Materiaal in ruime hoeveelheden zodat elk knutselwerkje verschillende keren kan uitgevoerd worden, maar toch niet teveel om verspilling te vermijden.
  • Duidelijk geïllustreerde gebruiksaanwijzingen met weinig tekst, om de autonomie van de kinderen te stimuleren.
  • Een hele community (youtube, Facebook, Instagram) om de werkjes van anderen te kunnen zien en zich hierdoor te laten inspireren, maar ook om gemakkelijk vragen te kunnen stellen of om de tutorials te zien als de gebruiksaanwijzing niet duidelijk genoeg is, en nog veel meer!

Voor de pers, influencers,….

 

Wie sprak al over ons?

Wil je graag meer weten,

vindt hier het persbericht in pdf formaat.

RTV

 

 

 

 

Reportage ‘BLEND’ – popup shop te Beerse

RTBF Auvio

 

 

 

 

 

On n’est pas des pigeons 

BX1

 

 

 

 

Reportage ‘Schaerbeek distribue des kits d’activités gratuits’

BX1

 

NRJ 

‘Les fous du rois’

NRJ

 

NRJ 

‘Les fous du rois’

By Carine Grim'

Grimeuse Belge sympathique 🤣, je vous transforme pour toute occasion 😜

By Nathalie Hantson

📸Créatrice de contenu #reallife
🧥Styliste @flairbelgique
📺Toujours la frites @rtbf

By Dupont Luna

💃🏻Competitie danser @lifedanscenter 🥰account run by mom 🍀influencer📧lunadupont@icloud.com 💁‍♀️tiktok @dupontluna (178,6K)+

By Funmomlife

Leuven – instablog
Fashion✖️culture✖️food✖️kids
Check my story for more fun!
Content creator-writing @maisonslash

By Enseignons.be

Premier portail pédagogique créé par & pour les enseignants et parents !

By La Libre et La DH

Premier portail pédagogique créé par & pour les enseignants et parents !

CONTACT

Heb je vragen, bemerkingen, suggesties,…?

Aarzel niet en noteer ze hier.

7 + 7 =

Adres :

Ernest Claeslaan 10

1560 Hoeilaart

België

Telefoon* :

0456 13 68 16

* Laat een bericht achter en u wordt achteraf teruggebeld, maar via mail gaat sneller.